González, Picasso en vrienden

Beste leden van Las Lanzas, queridos socios de Las Lanzas:

Graag nodigen wij u uit voor een extra activiteit: een speciale rondleiding op de tentoonstelling Picasso aan Zee – Keramiek en Sculptuur op vrijdag 20 januari 2017 in het museum Beelden aan Zee, Scheveningen.

U kunt het convocaat hieronder lezen of in pdf-formaat downloaden met de link: rondleiding Picasso aan Zee


 

2 0 1 7
V i e r n e s ,
20 de enero 2017, hora 13:45 – 16:00 horas

excursión /excursie:

PICASSO JUNTO AL MAR  –  PICASSO AAN ZEE


2017-02-keramiek-Picasso

 Museum Beelden aan Zee – Scheveningen
lengua/taal: Holandés / Nederlands
Entrada/entree:

gratis (met museumkaart) / gratis 2 personen (met VIP-kaart BankGiroLoterij) / € 15,00 (zonder museumkaart/VIP-kaart)

plus bijdrage voor de rondleiding.

 

Beste leden van Las Lanzas,   .. Queridos socios de Las Lanzas: 
Wij nodigen u uit voor een extra activiteit: een speciale rondleiding op de tentoonstelling ‘Picasso aan Zee’, alleen voor de leden en de vrienden van Las Lanzas, in het museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Geniet – net als Picasso vaak deed – van het uitzicht op de zee en van zijn zeer speciale oeuvre in keramiek.   La junta directiva les invita de participar en una actividad adicional: una visita con guía a la exposición “Picasso al Mar“ en el museo Beelden aan Zee en Scheveningen. ¡Aproveche – como Picasso – de ir al mar y observar sus obras de cerámica tan especial y guidoradas al arte cerámica y escultura desde los años ‘40 del siglo pasado.

 

Picasso was al 65 jaar en een bekend en beroemd kunstenaar, toen hij zich in 1947 aan de Côte d’Azur vestigde. Daar was een fabriek die op ambachtelijke wijze keramiek maakte. Picasso was er welkom en kon zich uitleven met een voor hem nieuwe techniek om zowel ruimtelijk, als in het platte vlak vormen te maken die in een oven werden gebakken. Hij experimenteerde met kleuren, vormen en met de effecten van het schilderen op holle en bolle oppervlakken. In de tentoonstelling ‘Picasso aan Zee’ is keramiek te zien, aangevuld met enkele belangrijke sculpturen. De werken zijn uitgeleend door de Picassomusea van Parijs en Antibes en door particuliere erfgenamen van Picasso. Er worden in totaal 55 keramische werken van Picasso tentoongesteld. Er zijn schalen en vazen te zien, maar ook vrouwen- en dierenfiguren. Het museum toont in deze tentoonstelling de samenhang tussen het keramisch en het sculpturaal werk van Picasso. Het is zeldzaam dat keramiek van Picasso in Nederland wordt geëxposeerd: grijp uw kans om kennis te maken met deze kant van het werk van deze veelzijdige en zeer productieve kunstenaar!

Om 13.45 uur verwachten wij de deelnemers in de foyer van het museum. Let op: u koopt vóór dit tijdstip zelf uw entreebewijs!

Om 14.00 uur start er voor ons een speciale rondleiding die 60 minuten duurt. Wie wil, kan vooraf aan de rondleiding iets drinken of eten in het museumcafé (mediterrane tapas op het menu!).

Na afloop van de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid verder rondkijken in het museum. Het museum is opgericht om de mooie en heel gevarieerde collectie moderne beeldhouwkunst van het echtpaar Scholten-Miltenburg te huisvesten en publiek toegankelijk te maken. Het bijzondere museumgebouw is ontworpen door de architect Wim Quist.

De kosten voor de deelnemers zijn de entree tot het museum en een aandeel in de kosten van de rondleiding. Las Lanzas betaalt een deel van de kosten van de rondleiding. De resterende kosten worden hoofdelijk gedeeld door de deelnemers. Naar schatting zal dit hoogstens € 4 per persoon zijn. U betaalt dat bedrag in het museum contant aan Marianne Pas.


AANMELDEN – LET OP !

Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen aan de rondleiding. Introducés zijn welkom!

Meldt u uiterlijk 17 januari aan bij de secretaris, Annemarie Jagers, via secretaris@laslanzas.nl.

Wij sturen u vooraf een deelnemerslijst toe. Zo kunt u contact leggen met elkaar om, als u dat wilt, te overleggen over samen reizen per trein of auto, een gratis kaartje via de VIP-kaart van de BankGiroLoterij en dergelijke.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Harteveltstraat 1, 2586 EL Den Haag / Scheveningen, bij het Kurhaus. Info: www.beeldenaanzee.nl

Met de auto:

In de directe omgeving is (betaald) parkeren maar beperkt mogelijk. Gebruik de parkeergarage aan de Nieuwe Parklaan 248. Of de parkeergarage onder het Kurhaus, Gevert Deynootplein 189. Https://bksparking.nl/parking_scheveningen.htm

Laat het Kurhaus (en het strand) rechts van u liggen en volg de Gevert Deynootweg. De toegang naar het museum staat goed aangegeven.

Samen reizen met het openbaar vervoer?

11.44 uur         NS-station Breda – spoor 7 – intercity naar Den Haag Hollands Spoor

12.36 uur        Aankomst Den Haag HS

Vanaf Hollands Spoor met tramlijn 1 richting Scheveningen, uitstappen bij de halte Scheveningseslag / Beelden aan Zee; het is dan nog 3 minuten te voet naar het museum.

Treinreizigers: raadpleeg voor vertrek de website van de NS (www.ns.nl). Er zijn in januari werkzaamheden op het traject Breda – Den Haag Centraal, waardoor er wijzigingen kunnen zijn in de dienstregeling. Reizen naar Den Haag Hollands Spoor is een betere optie!

 2017-02-Picasso