2019 Cultuurreis

 

8-daagse CULTUURREIS NAAR ZUIDWEST SPANJE

Zaterdag 2 maart tot zaterdag 9 maart 2019

Las Lanzas organiseert voor haar leden en introducees een reis naar Spanje. Peter Burgers zal ons tijdens de reis meenemen door de geschiedenis van eeuwen en de specifieke ligging en geologie van de streek die in de Spaanse historie heel belangrijk was. Zoals de mijnen die de Iberiërs en Feniciërs al voor onze jaartelling exploiteerden; de strijd om de heerschappij tussen de christelijke en islamitische rijken in de middeleeuwen; de streek waar Columbus zijn schepen liet bouwen en de haven waar hij vertrok op zoek naar ‘Indië’. We reizen door het landschap en door de tijd.

Peter Burgers is historicus. Hij studeerde en werkte in Nijmegen, Oxford, Münster en Rome. Hij werkt als docent geschiedenis aan een lyceum en is bij onze leden bekend van zijn cursussen voor het Hoger Onderwijs voor Ouderen en de cursus ‘Met zwaard en kompas’, die hij dit jaar voor onze leden gaf.

Marianne Pas zorgt voor de praktische organisatie van voorbereiding en uitvoering van de reis.

We vliegen rechtstreeks naar Sevilla vanaf Schiphol en we hebben tijdens de reis de beschikking over een bus om ons daar heen te brengen waar we willen zijn. We verblijven in driesterrenhotels in Sevilla, Huelva en Jerez de la Frontera. Het globale reisprogramma vindt u via de link onderaan.  Het reisarrangement wordt verzorgd door reisbureau Travel Inventive. Dit bureau werkt met de ANVR-reisvoorwaarden.

De kosten van de reis zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de definitieve prijs van het vliegticket. We gaan uit van minimaal 20 deelnemers. Dan kost de reis ongeveer € 1.250,-. De éénpersoonstoeslag is € 184,-. Dat is inclusief: vliegreis, hotelkamer, ontbijt, diner op vrijdagavond, begeleiding door Peter Burgers, entrees, vervoer en calamiteitenfonds. Las Lanzas organiseert de reis zonder winstoogmerk. De daadwerkelijke kosten worden omgeslagen over de deelnemers. Als er meer dan 20 deelnemers zijn beperkt dat de kosten van de vliegreis. Het maximaal aantal deelnemers is 30.

Niet-leden van Las Lanzas zijn van harte welkom om mee te gaan. Zij betalen een toeslag van € 35,- persoon.

U kunt u opgeven door het aanmeldingsformulier in te vullen en aan de secretaris te mailen of posten. Bij aanmelding gaat u akkoord met onze reisvoorwaarden.  Bij inschrijving betaalt u 10 procent van de reissom ad. € 125,- als aanbetaling.  Dit bedrag ontvangt u terug als de reis onverhoopt niet door gaat.  U ontvangt een nota voor het overmaken van de rest van de reissom.

Meldt u spoedig aan, liefst vóór 7 december.  Hoe eerder wij de boeking van de vliegreis kunnen regelen, hoe beter wat betreft de kosten.  Vóór kerstmis laten we u weten of de reis doorgaat. 

Namens het bestuur van Las Lanzas,

Marianne Pas  

Programma van de reis