2 0 1 8

l u n e s , el 5 de febrero 2018

DEGUSTACIÓN DE VINOS / WIJNPROEVERIJ:

-

Local/locatie:

Wijnbar/wijnwinkel “Vino Loco”

Winkelplein Het Regiment, Etten-Leur Bisschopsmolenstraat 62a / Grauwe Poldervoetpad 2, Etten-Leur

Hora/tijd: 19:30 h

2017 12 vinoloco1

-

Beste leden van Las Lanzas,
  ..... Queridos socios de Las Lanzas:

Het onstuimige weer op 11 december verhinderde dat we konden gaan genieten van een goed glas wijn.  Daarom nu opnieuw een uitnodiging voor een proeverij van Spaanse wijnen bij “Vino Loco” in Etten-Leur.  Met Spaanse muziek, Spaanse hapjes en kazen en een Spaanssprekende begeleider.

 Het wordt een avondvullende activiteit

Let op: we beginnen om 19.30 uur!  

 

El 11 de diciembre un viento duro impedió encontrarnos para degustar vinos buenos. Por eso repetimos la invitación de asistir a una degustación de vinos españoles de “Vino Loco” en Etten-Leur.  Hay quesos y tapas españolas.  Hay también un mentor hispanohablante y música española.

Será una noche llena de actividades y entrentenida.  Muy bienvenido a los socios de Las Lanzas y sus invitados.

¡Atención: comenzamos  a las 19.30 horas!

 

Degustación de vinos  /   wijnproeverij

Aan de Bisschopsmolenstraat 54 t/m 62 / Grauwe Poldervoetpad 2 t/m 6, in Etten-Leur is Het Regiment gevestigd.  Dit is een locatie waar verschillende winkels zijn gevestigd.  Een daarvan is Vino Loco.  De eigenaren Iwert Rasenberg en Youri Koot volgden hun passie en openden een wijnbar met wijnwinkel om mensen te laten genieten van een kwalitatief goed glas wijn.  Het bestuur van Las Lanzas heeft met hen afspraken gemaakt om voor u een wijnproeverij te organiseren.  Vanaf 19.30 uur kunt u proeven van zes Spaanse wijnen, zowel witte als rode wijn.  Er is een Spaanssprekende begeleider op deze bijeenkomst om u de finesses van de wijnen toe te lichten in de taal waar wij allemaal zo van houden.  Maar het belangrijkste is natuurlijk om zelf te kunnen proeven en de verschillende smaken te leren kennen en waarderen.  Om dat goed te doen, wordt u uitgenodigd om enkele wijnen ‘blind’ te proeven.  De avond wordt omlijst met Spaanse muziek en u kunt volop genieten van tapas en Spaanse kazen.

De kosten van deze avond zijn € 25,00 voor leden van Las Lanzas en € 30,00 voor introducees.  Dit zijn de kosten voor het wijnproeven en de aangeboden hapjes.  Andere consumpties komen voor uw eigen rekening.

Met het openbaar vervoer kunt u vanaf station Breda met Arriva bus 311 (ri Oud-Gastel) naar de halte Etten-Leur Centrum reizen of met bus 312 (ri Roosendaal).  Het is dan nog 5 minuten lopen naar Vino Loco.

U kunt zich tot en met 29 januari opgeven via een mail aan onze secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van het aantal kaarten (socios en invitados).

Of door onderstaand strookje ingevuld op te sturen naar onze secretaris Annemarie Jagers, Keizerstraat 25, 4811HL Breda.


A A N M E L D I N G  voor WIJNPROEVERIJ op maandag 5 februari bij VINO LOCO in Etten-Leur

Naam     ……………………………………........….................................………………………….……. M/V

Aantal    ……...x € 25,00 (socios)                 .........x € 30,00 (invitados)

Telefoon ……………………………………. Email ….………………………………………………………

Het totaalbedrag ad. € …………………….......... dient overgemaakt te zijn VÓÓR 30 JANUARI 2018 op ING-rekeningnummer NL 84 INGB 000 264 79 66 te Breda

t.n.v. LAS LANZAS (o.v.v. wijnproeverij 05.02.2018).  Uw aanmelding is definitief na ontvangst van uw betaling!


 2017 12 vinoloco2


MEDEDELINGEN VAN HET BESTUUR:

Veel leden hebben elkaar un feliz año nuevo gewenst op zondag 7 januari tijdens de Sarao in Ulvenhout.  Het was gezellig!  Om deze en andere activiteiten te organiseren is het bestuur met ingang van maart aanstaande op zoek naar versterking.  Besturen van Las Lanzas is vooral een leuke activiteit.  Met elkaar bedenken welke activiteiten onze leden op prijs zouden stellen, maken een keuze en zorgen ervoor dat het programma ook kan worden uitgevoerd.  Met vier of vijf vergaderingen per jaar lukt het om te zorgen dat het jaarprogramma op poten staat.  Het is fijn dat er steeds weer leden bereid zijn om zich voor drie jaar te willen verbinden aan het bestuur.  Maar die drie jaar zijn ook weer vlot voorbij.  In maart 2018 is de bestuurstermijn voor Marie-Therèse Geerts en Ed Ideler ten einde.  De penningmeester heeft aangegeven zich beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn.  Marie-Therèse wil volgend jaar meer tijd aan andere passies gaan besteden.  Er is dus een vacature in het bestuur in te vullen tijdens de komende algemene ledenvergadering.  Wie van onze leden wil het bestuur versterken?  Wij hopen op iemand die mee wil denken over de inhoud van de programma’s, zoals Marie-Therèse dit met veel inzet heeft gedaan.  We gaan graag in gesprek met belangstellenden over hun passie voor de Spaanse taal en cultuur en hoe zij het bestuur willen helpen om alle leden van Las Lanzas ook in de komende jaren weer inspiratie en gezelligheid te bieden.  Praat eens met een van de bestuursleden of neem contact op met de voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06 10 88 46 74).

El Círculo Hispánico Las Lanzas : ¡educativo, recreativo y más!

 

P R O G R A M M A  2018

   

·         maandag 5 maart

Algemene Ledenvergadering

·         vrijdag 13 april

Peter Burgers: De ontmoeting tussen Franco en Hitler

·         maandag 7 mei

Info volgt

·         zondag 24 juni of 1 juli

Deportivo cultural

 

CULTURELE ACTIVITEITEN IN DE REGIO:

Chassé Cinema, Breda:

Kijk zelf voor meer informatie over het programma op de website van Chassé Cinema

Verwacht: LAS HIJAS DE ABRIL, een film van Michel Franco.  De film gaat op 18 januari in première tijdens het Spaanse filmfestival in Amsterdam en gaat daarna rouleren in de bioscopen.

9 februari in Heusden:

Bezoek het evenement ‘De Opstand’ in Heusden ter herdenking van het feit 450 jaar geleden de noordelijke gewesten in opstand kwam tegen het gezag van de koning van Spanje.  Er is een rondleiding door Heusden (16.00 u.) en een prachtig concert (20.15 u.) met Spaanse en Vlaams/Nederlandse polyfone muziek uit die tijd.  De voorzitter van onze zustervereniging in Eindhoven beveelt een bezoek van harte aan!  Meer informatie: AIE Eindhoven

Reserveer tijdig uw kaartje via: reserveren Opstand! Heusden

Cursus in Hoogstraten

Het Davidsfonds organiseert in Vlaanderen korte cursussen over interessante onderwerpen.  Voor de leden van Las Lanzas interessant en dichtbij: de cursus Azteken, Incas, Mayas - Precolumbiaanse culturen van Spaans Amerika.  Vanaf 8 februari vier maal een bijeenkomst op donderdagmiddag in Hoogstraten.  Meer informatie: Davidsfonds


 

 

 

Ga naar boven